Lažni Karadžić

Ekipa produkcijske kuće koja radi emisiju “Nemoguca misija” pokušala je da sa autorima emisije “…

14. Jun 2005

Ekipa produkcijske kuće koja radi emisiju “Nemoguca misija” pokušala je da sa autorima emisije “Insajder” TV B92 napravi skrivenu kameru i na taj nacin diskredituje tu televiziju, ponudivši im lažni intervju sa Radovanom Karadžićem, javio je danas Radio B92. Kako je preneo B92, njihov cilj je bio da ekipu “Insajdera” odvedu u pećinu, gde bi ih sačekao dvojnik Radovana Karadžića, odnosno osoba koja liči na njega.
Autoru emisije “Insajder” Brankici Stanković prošlog petka javio se čovek koji se predstavio kao “Bugi” i ponudio joj intervju sa čovekom sa fotografije koju je pokazao, a koji je ličio na Radovana Karadžića.
Jedini uslov je bio da se razgovor ne emituje u roku od 48 sati od trenutka snimanja i da čitava operacija bude obavljena u ponedeljak.
Sastanak je bio u centru Kučeva, odakle je novinarska ekipa trebalo da bude odvedena do Karadžića. Ekipa “Insajdera” se u meduvremenu raspitala ko bi mogli da budu ljudi koji su ponudili intervju i na sastanak otišla sa skrivenim kamerama i mikrofonima.
B92 je ceo događaj prijavila nadležnim institucijama zbog osnovane sumnje da se radi o pokušaju da se novinar Brankica Stanković fizički povredi, kao i da se nanese šteta RTV B92. Razlog za prijavu bio je i taj što osoba koja se predstavlja kao “Bugi” tvrdi da ima kontakt sa najtraženijim haškim beguncem Radovanom Karadžićem.
Pripadnici policije i Bezbedonosno informativne agencije (BIA), koji su odmah po prijavi B92 otišli i obezbedili mesto događaja, posle kratkog razgovora između autora “Insjadera” i nepoznate osobe, legitimisali su prisutne i u policijskoj stanici od svih uzeli izjave. Autori emisije “Nemoguća misija”, koji su pokušali da naprave skrivenu kameru, autori su CD-a o “Crvenim beretkama”, koji se prodavao uz dnevni list “Kurir”, a nekada su radili i emisiju “Rikošet”, preneo je B92.