Nebojša Spaić na čelu NIN-a

Posted on by admin

Nebojša Spaić je novi glavni I odgovorni urednik NIN-a, saopštila je danas redakcija.

“Naš zadatak je da NIN, koji je vodeći nedeljnik u Srbiji, bude vodeći u regionu”, naveo je Spaić u pisanoj izjavi naglašavajući da uz očuvanje ozbiljnosti, analitičnost i pouzdanosti NIN mora da se modernizuje, ubrza i donekle podmladi čitalačku publiku.

Spaić je rođen 1961. godine. Nakon studija Opšte književnosti I teorije književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, novinarstvom je profesionalno počeo da se bavi 1986. godine na Radio Beogradu.

Bio je saradnik, osnivač i urednik u više novina i radija. Kao predstavnik Fondacije za mir i rešavanje kriza u Beogradu 1993. pokrenuo je prvu domaću nezavisnu produkciju, radio-emisiju Doba razuma, koja se tokom devedesetih i početkom novog veka emituje na više od 50 radio-stanica u zemljama bivše Jugoslavije.

Od 2001. do 2003. godine Spaić je bio glavni i odgovorni urednik radio Beograda 202, a od 2005. je konsultant za medije i potom suosnivač agencije za biznis i medija konsalting.

Objavio je šest strucnih, publicističkih i beletristickih knjiga.

Član je Nezavisnog udruzenja novinara Srbije od njegovog osnivanja 1994. godine.

Spaić je na mestu glavnog urednika NIN-a zamenio Veselina Simonovića, koji je bio vršilac dužnosti posle ostavke Srđana Radulovića februara ove godine.

NIN je privatizovan na tenderu pre dve godine i u vlasništvu je švajcarske kompanije Ringier koja poseduje u Srbiji dnevne listove Blic, Alo, 24 sata i više revijalnih izdanja.

Leave A Response