NUNS: Suprotstaviti se ekstremističkim organizacijama

Posted on by admin

Nezavisno udruženje novinare Srbije (NUNS) pozvalo je danas nevladin sektor, nezavisne institucije i sve građane da se suprotstave ekstremističkim organizacijama koje koriste Paradu ponosa za otvorenu promociju govora mržnje, netolerancije i nasilja prema manjinskim grupacijama.

Povodom pretnji koje je NUNS-u uputila organizacija “SNP Naši”, Udruženje je navelo da nadležni državni organi moraju da preduzmu sve zakonom predviđene mere da zaštite Ustavom garantovanu slobodu govora i osiguraju bezbednost svim građanima.

U saopštenju NUNS je naveo da “ćutanje državnih organa i nesankcionisanje ovakvog ponašanja ohrabruje ovakve grupe u njihovim aktivnostima koje su sve češće i sve bezobzirnije”.

Zbog toga će NUNS, kako se navodi, zatražiti razgovor sa premijerom Mirkom Cvekovićem, minstrima pravde i policije, Snežanom Malović i Ivicom Dačićem i pozvati ih da “spreče divljanje ekstremističkih grupa i omoguće slobodu izražavanja za sve građane… a posebno zaštitu manjinskih grupa čija je bezbednost u poslednje vreme ozbiljno ugrožena”.

Beta

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. igor 27. September 2011. at 2:38 PM - Reply

    ”NUNS: Suprotstaviti se ekstremističkim organizacijama”

    …kako ja kao građanin da se borim protiv E.O.,
    kada je tzv. država Srbija ustrojena tako da cveta na svakom
    koraku FAŠIZAM???

Leave A Response