NUNS osudio napad na ekipu TV Tutin

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je najoštrije osudilo napad na ekipu TV Tutin i zatražilo od nadležnih državnih organa da napadači budu identifikovani i kažnjeni.

28. Sep 2011

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je najoštrije osudilo napad na ekipu TV Tutin i zatražilo od nadležnih državnih organa da napadači budu identifikovani i kažnjeni.

U saopštenju NUNS-a još jednom je ukazano da neadekvatna reakcija policije i blaga kaznena politika pravosudnih organa podstiču nasilno ponašanje prema novinarima.

“Policija, pravosudni i drugi državni organi moraju preduzeti sve zakonom predviđene mere kako bi se novinarima u Srbiji omoguchio nesmetan i bezbedan rad”, istakao je NUNS.

U centru Tutina juče su na novinara Mersida Agovića i snimatelja Tufika Sadovića nasrnula četvorica napadača iz obližnjeg kafića koji su televizijsku ekipu prethodno provocirali dok je snimala izvođenje radova na objektu Doma kulture koje finansira ministarstvo kulture Srbije.

Agović je tom prilikom nekoliko puta udaren po glavi.

NUNS je naveo da zaprepašćuje ponašanje policije koja je izašla na lice mesta ne preduzimajući odgovarajuće mere, odnosno, u policijsku stanicu, kako je prenela TV Tutin, privedena je samo TV ekipa radi davanja iskaza, dok su “napadači mirno nastavili da ispijaju kafu na terasi obližnjeg restorana”.

Beta

Print Friendly, PDF & Email