Neskrivena ambicija TV Panon

Posted on by admin

Direktor RTV Panon Ištvan Bodžoni rekao je da je programska struktura u ovoj televiziji praktično iz osnova promenjena, ali da će mnogobrojne promene biti uvođene postepeno. On je dodao i da će lokalne i regionalne informacije i nadalje činiti okosnicu u programu ove televizije, ali da bi ona želela da iskorači i prema pokrajinskim i republičkim pitanjima, kao i informisanju o najznačajnijim zbivanjima u Mađarskoj, pa i u svetu.

– Neskrivena ambicija Televizije Panon je da se razvije u vojvođansku mađarsku televiziju. Želeli bismo da postanemo takva televizija koju će rado gledati svaki vojvođanski Mađar. Želeli bismo da izgradimo takav komunikacioni kanal koji omogućuje dijalog sa većinskom nacijom, sa različitim političkim formacijama, sa različitim društvenim grupama. Naš prvenstveni zadatak je da ekran Televizije Panon „otvorimo“ za što više mišljenja. I tv-dnevnik će biti promenjen u tom pravcu. Nećemo, dakle, zapostaviti lokalne i regionalne teme, ali u njemu neće biti samo vesti iz Subotice i okoline, nego i vesti iz različitih vojvođanskih zajednica i takve teme koje se tiču i manjih zajednica- najavio je Bodžoni u intervjuu za „Mađar so“.

Govoreći o već započetim i planiranim promenama u ovoj televizijskoj kući, direktor „Panon“-a je, pored ostalog, najavio i predstojeće otvaranje te kuće prema novinarskom društvu u Vojvodini, odnosno prema novinarima i stručnjacima koji rade u drugim medijima. – Otvorićemo naše programe pred urednicima u drugim novinama, radio i tv-stanicama. Vodili bi, na primer, emisije kao gostujući urednici i razgovarali. Cilj je da postanemo jedna potpuno otvorena medijska kuća i da se što više vrednih stručnjaka pojavi u programu televizije – rekao je Bodžoni, dodavši da se pregovara i sa pojedinim novinarima i urednicima koji su se iselili iz Vojvodine i koji bi povremeno uređivali i vodili emisije u ovoj televiziji u Subotici.

(Mađar so)

Leave A Response