Izložba „Društveni centar: prvi krug“

Otvaranje izložbe fotografija mladog autora Danijela Šivinjskog u petak 3. februara u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3 u Novom Sadu

30. Jan 2012

Reading Time: 2 minutes

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe fotografija mladog autora Danijela Šivinjskog u petak 3. februara u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3 u Novom Sadu.

Izložbu pod nazivom „Društveni centar: prvi krug“ u 19 časova otvoriće književnik Slobodan Tišma. Potom u 20 časova održaće se interaktivna tribina „Gde je Društveni centar sada?“ i tako se uspostavi segment otvorenog dijaloga aktivista inicijative za Društveni centar i posetilaca izložbe.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „DRUŠTVENI CENTAR: PRVI KRUG“
Dokumentarno praćenje svih dešavanja od ulaska do izbacivanja iz nekadašnje kasarne „Dr Arčibald Rajs“, Danijel je shvatio veoma ozbiljno. Fotoaparatom je zabeležio neke od istorijskih trenutaka koji su od velikog značaja za samu Inicijativu, ali i za građanke i građane Novog Sada. Koncept izložbe je podeljen u tri celine. Prva celina prikazuje sam ulazak aktivistkinja i aktivista u prostorije nekadašnje kasarne, njihovu radost i ushićenje. Druga prenosi entuzijazam čišćenja i sređivanja prostora, kao i aktivan boravak kroz realizaciju zanimljivih i društveno korisnih programa, koji su bili besplatni i otvoreni za sve. I treća zaključna celina zatvara „prvi krug“ priče prikazujući kako je vojna policija izbacila aktiviste nakon 22 dana aktivnog delovanja i ulaganja truda da se stvori prostor razmene, davanja i učenja, prostor koji je u ovakvom obliku preko potreban našem gradu.

O AUTORU
Velike ambicije, snovi i energija reči su koje opisuju dvadesetogodišnjeg Danijela Šivinjskog. Ljubav prema fotografiji neguje od jedanaeste godine, kroz vizuelno stvaranje i dokumentarno praćenje sveta koji ga okružuje. Dolazi iz malog grada Novigrada u Istri i već drugu godinu naš je sugrađanin. Doselio se zbog studija i upisao Menadžment u medijima na Fakultetu za menadžment, F@M-u.

INTERAKTIVNA TRIBINA „GDE JE DRUŠTVENI CENTAR SADA?“
Namera organizatora je da se otvori dijalog o dometima ove akcije i pokuša odgovoriti na pitanje „Gde je Društveni centar sada?“.

Print Friendly, PDF & Email