UNS PREDLAŽE UJEDINjENjE UNS-A I NUNS-A

Uprava Udruženja novinara Srbije odlučila je da istraje na obaranju nezakonite presude kojom je Apelacioni sud u Beogradu zgradu UNS-a u Resavskoj ulici 28 u Beogradu proglasio zajedničkom imovinom UNS-a i NUNS-a

05. Mar 2012

Reading Time: < 1 minute

Petak, 2. mart 2012. – Uprava Udruženja novinara Srbije odlučila je da istraje na obaranju nezakonite presude kojom je Apelacioni sud u Beogradu zgradu UNS-a u Resavskoj ulici 28 u Beogradu proglasio zajedničkom imovinom UNS-a i NUNS-a.

Nezavisno od daljeg ishoda sudskog postupka, Uprava UNS-a je donela odluku da Nezavisnom udruženju novinara Srbije odmah predloži razgovore o pravljenju zajedničke novinarske organizacije.

Izabrana je grupa koja će NUNS-u da predloži konkretne korake u tom pravcu, kao i predloge za zajedničko korišćenje zgrade u Resavskoj, ukoliko NUNS bude protiv formiranja jednog velikog novinarskog udruženja koje bi uspešnije predstavljalo profesiju i štitilo interese novinara i medijskih radnika u Srbiji.

Na početku sednice članovima Uprave UNS-a obratili su se predsednik i potpredsednik NUNS-a Vukašin Obradović i Dragan Janjić, kao i advokat NUNS-a Dejan Vuković, koji su obrazložili predlog ovog udruženja da se zgrada u Resavskoj 28 podeli između UNS-a i NUNS-a po principu pola-pola.

www.urs.org

Print Friendly, PDF & Email