Kikindske obeležavaju 700. broj

Posted on by admin

Nedeljnik Kikindske obeležiće danas 700. broj organizovanjem radionica o istraživačkom i internetskom novinarstvu za mlade Kikinde, Novog Sada i Beograda.

Radionice će voditi novinari Brankica Stanković, Branko Čečen i Nevena Ršumović.

Prvi broj Kikindskih izašao je početkom oktobra 1998. godine, a tokom 2000. godine redakcija se našla na udaru režima Slobodana Miloševića i represivnog Zakona o informisanju.

Tada su ove novine bile najkažnjavaniji loklani medij u Srbiji, a glavni urednik Željko Bodrožić najkažnjavaniji novinar i urednik u Srbiji.

Ekipu Kikindskih od prvog broja predvodi Željko Bodrožić, a čine je Mila Melank, Miroslav Dragin, Jovan Gvero, Srđan Tešin, Mića Vujičić, Vladislav Vujin i mnogi drugi.

Današnje radionice Kikindske organizuju u saradnji sa Nezavisnim društvom novinara Vojvodine i Nezavisnim udruženjem novinara Srbije.

Radionice će se održati u Mokrinu, na imanju Tera Panonika (Terra Panonica), a taj objekat je dobitnik prestižnih arhitektonskih priznanja.

Celo imanje u Mokrinu je zamišljeno kao kompleks u kojem će se održavati razni umetnički i kulturni kampovi i seminari za mlade iz regiona bivše Jugoslavije.

Osnivač Tera Panonike je Branimir Brkljač, biznismen rodom iz Kikinde i suvlasnik kompanije Studio Moderna iz Ljubljane.

(NDNV)

Leave A Response