NUNS: Utvrditi ko je i zašto žrtvovao 16 radnika RTS-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas nezadovoljstvo jer nadležni organi u Srbiji ni 13 godina od bombardovanja zgrade RTS-a u Beogradu nisu pokrenuli nezavisnu istragu kojom će se utvrditi ko je i zašto žrtvovao 16 radnika te medijske kuće tokom "kampanje NATO-a"

23. Apr 2012

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas nezadovoljstvo jer nadležni organi u Srbiji ni 13 godina od bombardovanja zgrade RTS-a u Beogradu nisu pokrenuli nezavisnu istragu kojom će se utvrditi ko je i zašto žrtvovao 16 radnika te medijske kuće tokom “kampanje NATO-a”.

Ta istraga bi trebalo da ukaže na odgovorne i inicira njihovo izvođenje pred lice pravde, naveo je NUNS u saopštenju.

“Bombardovanjem civilnog cilja vođstvo NATO je počinilo težak zločin koji još nije rasvetljen. Takođe, nema sumnje da je tadašnji režim u Srbiji uz pomoć rukovodstva RTS-a žrtvovao 16 nedužnih ljudi”, rekao je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

Obradović je istakao da je odavno trebalo da bude poznato ko je i zašto to učinio i da krivci za taj zločin odgovaraju pred zakonom.

“Tek bi rasvetljavanje ove tragedije i kažnjavanje odgovornih, žrtvama i njihovim porodicama moglo da pruži utehu i dostojanstvo u njihovom bolu”, rekao je Obradović.

NUNS smatra da se bez rastvetljavanja ovog i drugih ubistava novinara i medijskih radnika, u Srbiji ne može govoriti o vladavini prava.

BETA

Print Friendly, PDF & Email