Ilić Ješiću da isplati 1,38 miliona dinara odštete

Predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić, dužan je da isplati 1,38 miliona dinara novinaru Vladimiru Ješiću, na ime nematerijalne štete, odlučio je novosadski Viši sud

09. May 2012

Reading Time: 2 minutes

Predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić, dužan je da isplati 1,38 miliona dinara novinaru Vladimiru Ješiću, na ime nematerijalne štete, odlučio je novosadski Viši sud.

U prvostepenoj presudi, navodi se da je Ilić obavezan da Ješiću, na ime duševnog bola, povrede časti i ugleda isplati 1,25 miliona dinara, pretrpljenih fizičkih bolova 50.000 dinara i za pretrpljen strah 80.000 dinara. Ilić je obavezan da plati i nešto više od 300.000 dinara sudskih troškova.

Ješićev advokat, Vladimir Horovic, najavio je da će se žaliti na presudu, jer smatra da dosuđeni iznos nije adekvatan, ali je rekao da su ipak zadovoljni, jer je sud u efikasnom postupku zaštitio novinara. Vladimir Ješić dobijeni novac daće u humanitarne svrhe i u fondove za razvoj novinarstva.

Advokat Jovo Popović, koji zastupa Ilića, odštetni zahtev je ocenio kao previsok, objašnjavajući da ne odgovara delu zbog kojeg je vođena parnica.

Podsetimo da je Ješić Ilića tužio i tražio odštetu jer ga je taj političar na snimanju intervjua za Televiziju Apolo 2003. godine u prostorijama Nove Srbije u Beogradu šutnuo nogom, izvređao, opsovao i pokušao fizički na njega da nasrne.

Ješićevi pravni zastupnici su novinarima rekli da je je pravosuđe omogućilo Velimiru Iliću da uloži žalbu na presudu tri godine nakon što je Opštinski sud u Novom Sadu 2006. godine pravosnažno presudio da Ilić Ješiću isplati odštetu od devet i po miliona dinara. Izrazili su čuđenje i upitali kako je Ilićeva žalba iz 2009. godine mogla biti usvojena, kada su svi žalbeni rokovi istekli.

Podsetili su da je Ješić protiv Ilića podneo i krivičnu prijavu, ali se Ilić pozvao na poslanički imunitet i tako “izbegao” suđenje. Oni su podsetili da je nasilnik koji je Ilića napao pretprošle godine na ulici u Beogradu vrlo brzo potom uhapšen a kasnije i osuđen na dve godine zatvora.

Radio 021

Print Friendly, PDF & Email