Nagrada Biljana Kovačević Vučo danas drugi put

Fond "Biljana Kovačević Vučo" dodeliće sutra, po drugi put, nagradu za branitelje ljudskih prava za 2012. godinu. Nominovani za ovogodišnju nagradu su novosadski novinar i književnik Nedim Sejdinovich, urednice emisije "Peščanik" Svetlana Lukić i Svetlana Vuković i hrvatski reditelj Oliver Frljić.

25. Jun 2012

Reading Time: < 1 minute

Fond “Biljana Kovačević Vučo” dodeliće danas, po drugi put, nagradu za branitelje ljudskih prava za 2012. godinu.

Nominovani za ovogodišnju nagradu su novosadski novinar i književnik Nedim Sejdinović, urednice emisije “Peščanik” Svetlana Lukić i Svetlana Vuković i hrvatski reditelj Oliver Frljić.

Nagrada, koja je prošle godine dodeljena direktorki NVO “Građanska akcija” Ljiljani Spasić, predstavlja priznanje braniteljima ljudskih prava za napore koje ulažu štiteći i unapređujući ljudska prava u zajednicama u kojima žive i rade.

Fond je osnovan u znak sećanja na Biljanu Kovačević Vučo, istaknutu braniteljku ljudskih prava, s ciljem da jača svest građana o važnosti borbe za ljudska prava.

Pobednika bira komisija koju čine: direktorka NVO “Urban In” Aida Ćorović, direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević, predsednica Upravnog odbora Centra za integraciju mladih Milica Đorđević, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević i dobitnica prošlogodišnje nagrade.

Nagrada koja se sastoji i od novčanog dela namenjenog za finansiranje borbe za ljudska prava, biće uručena u Skupštini grada u 15.00.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email