BIRN-ova Škola istaživačkog novinarstva

Balkanska istraživačka regionalna mreža organizuje školu istraživačkog novinarstva, u Mavrovu, Makedoniji od 19. 08. do 25. 08. 2012.

03. Jul 2012

Reading Time: < 1 minute

Stipendije za novinare sa Balkana 

BIRN – Balkanska istraživačka regionalna mreža organizuje školu istraživačkog novinarstva, u Mavrovu, Makedoniji od 19. 08. do 25. 08. 2012.

Na trećoj školi istraživačkog novinarstva predavanja će držati vodeći svetski novinari poput Sheila Coronel – šef centra za istraživačko novinarstvo i profesor pri Kolumbija Univerzitetu (Columbia University), Mark Schoofs –  dobitnik dve Pulicer nagrade i profesor na Jejl univerzitetu (Yale University), Paul Lewis –  urednik istraživačkih projekata lista Guardian koji je proglašen za novinara godine i mnogi drugi.  Sve trenere možete pronaći na sajtu škole.

Za 20 novinara sa Balkana obezbedjena je puna stipendija, koja pokriva troškove predavanja, smeštaja, svih obroka,  knjigu Digging Deeper i troškove prevoza u inosu od 100 eura.

Svi učesnici, podeljeni u grupe, će tokom škole raditi na ideji za istraživačku priču. Najbolje ideje će dobiti finansijska sredstva za istraživanje.

Škola za novinare realizovana je uz pomoć Open Society Institute iz Londona, Konrad Adenauer Stiftung, OEBS misija na Kosovu i Makedoniji i Američke ambasde u Skopju.

Na web sajt-u BIRN-a nalaze se sve informacije o prijavljivanju i skoli: http://www.balkaninsight.com/en/birn-summer-school/birn-summer-school-2012-enrolment-2012.

Prijava je otvorena do 1. Avgusta 2012.

Print Friendly, PDF & Email