Karikaturisti Marku Somborcu novinarska nagrada “Dušan Bogavac” za 2012.

Žiri novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost odlučio je da dobitnik za 2012. godinu bude karikaturista Marko Somborac

17. Oct 2012

Reading Time: < 1 minute

Žiri novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost odlučio je da dobitnik za 2012. godinu bude karikaturista Marko Somborac.

Već godinama karikaturista Marko Somborac svojim nadahnutim i veštim crtačkim perom odslikava moderno srpsko društvo, zaglibljeno u blato korupcije, dirigovanih medija i tajkunskih interesa, sa nerazvijenim demokratskim institucijama. Njegovi satirični stripovi u dnevnom listu Blic na maestralan način govore o “našim danima”, odupirući se manipulacijama, demagogiji i kretenizaciji javnosti.

Ove godine, u užem izboru za nagradu “Dušan Bogavac” bili su i novinar Čaba Presburger, doskorašnji glavni urednik lista “Mađar so “, novinarski tim TV emisije Insajder i Centar za istraživačko novinarstvo NUNS-a.

Žiri je radio u sastavu Dinko Gruhonjić, Ljubomir Živkov, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

Ceremonija dodele novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost održaće se u sredu, 24. oktobra 2012. u 12 sati u prostorijama NUNS-a, na II spratu Doma novinara Srbije, Resavska 28.

Print Friendly, PDF & Email