NDNV protestuje zbog ponižavanja novinara u Zrenjaninu

Ne samo da je doneta odluka da se novinarima zabrani ulazak u zrenjaninsku skupštinsku salu tokom sednice lokalnog parlamenta već su i izloženi ponižavanju i šikaniranju. Ko napada novinare, taj nešto krije i ima loše namere

24. Nov 2012

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije protestuje zbog načina na koji se predstavnici Skupštine grada Zrenjanina odnose prema novinarima koji izveštavaju o radu lokalnog parlamenta. Ne samo da je doneta odluka da se novinarima zabrani ulazak u skupštinsku salu tokom sednice lokalnog parlamenta već su i izloženi ponižavanju i šikaniranju.

Novinari su upućeni da rad skupštine prate sa unutrašnjeg balkona, gde nema osnovnih uslova za rad i gde su ih dočekali smeće, paučina i rashodovan nameštaj. Nakon ulaska na balkon, novinari su zaključani i nisu mogli da izađu iz njega dok im to nije odobrilo obezbeđenje skupštine, čime im je ograničena i sloboda kretanja.

Ovakav tretman novinara najbolje govori o namerama vlasti. Oni koji maltretiraju i ponižavaju novinare, onemogućavajući im rad, uvek imaju loše namere i žele nešto da sakriju.

NDNV zahteva od zrenjaninskog parlamenta da pod hitno omogući rad našim zrenjaninskim kolegama, a o ovom slučaju obavestićemo međunarodne organizacije koje se bave zaštitom medijskih sloboda.

NDNV

Print Friendly, PDF & Email