Najbolji gradonačelnik/predsednik opštine u Vojvodini

Na konferenciji za novinare biće proglašen najbolji gradonačelnik/predsednik opštine Vojvodine iz ugla novinara u 2012. godini, kao i najbolji novinar u okviru projekta „Mediji i lokalne samouprave“...

06. Mar 2013

Reading Time: 2 minutes

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

poziva vas na konferenciju za novinare

NAJBOLJI GRADONAČELNIK/PREDSEDNIK OPŠTINE U VOJVODINI

Na konferenciji za novinare biće proglašen najbolji gradonačelnik/predsednik opštine Vojvodine iz ugla novinara u 2012. godini, kao i najbolji novinar u okviru projekta „Mediji i lokalne samouprave“.

Takođe, biće predstavljena i studija „Lokalne samouprave u Vojvodini nakon izbora 2012. godine“, autorke Žužane Serenčeš, u kojem su analizirani rezultati novinarskog istraživanja, odnosno glavne tendencije u radu lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

Učestvuju:

Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV
Žužana Serenčeš, novinarka
Vladan Filipčev, urednik „Bečejskog mozaika“
Željko Bodrožić, urednik „Kikindskih“

Mesto i vreme:

Medija centar Vojvodine, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad

petak, 8. mart 2013. sa početkom u 12 časova

O projektu:

Projekat “Mediji i lokalne samouprave”, koji je Nezavisno društvo novinara Vojvodine realizovalo uz podršku Rockefeller Brothers fondacije, na jednom mestu je prikupio informacije o tome šta se dešavalo u vojvođanskim lokalnim samoupravama u periodu posle lokalnih izbora 2012. godine, prvo kroz formu proširenih vesti, a potom i kroz istraživačko-analitičke tekstove o svakoj lokalnoj vlasti ponaosob. Prilozi o lokalnim samoupravama objavljivani su na portalu Autonomija (www.autonomija.info), kao i na sajtu www.najgradonacelnik.org.

Analiza se pre svega zasnivala na istraživanju relacije između programa i predizbornih obećanja sa konkretnim potezima novih vlasti, ali se bavila i drugim aspektima rada lokalnih samouprava. Neizostavno, analizirali smo, ponekad i tragikomične, postizborne koalicione kombinacije, „upodobljavanja” i druge aktuelne političke i parapolitičke procese u neuobičajeno dugom periodu konstituisanja novih vlasti u većini opština i gradovima Vojvodine.

Print Friendly, PDF & Email