Konkurs: Nagrada za istraživačko novinarstvo 2013.

Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i ove godine dodeljuje Nagradu za izuzetnost u istraživačkom novinarstvu.

18. Mar 2013

Reading Time: < 1 minute

Obaveštavamo vas da je NUNS raspisao konkurs za Nagradu za izuzetnost u istraživačkom novinarstvu za 2013. godinu. 

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije:

  1. Elektronski mediji (radio i televizija)
  2. Štampani mediji
  3. Onlajn mediji 

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova objavljenih u medijima Srbije od 1. aprila 2012. do 1. aprila 2013. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 4. april 2013. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega. Molimo zainteresovane da radove pošalju što pre, kako bi žiri imao potrebno vreme za rad.

Nagrade se dodeljuju za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Tri nominovana rada u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 1.200 američkih dolara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Rok za prijavu istrazivačkih radova je 4. april 2013, a detalje o konkursu i prateći prijavni formular možete naći na NUNS-ovoj web strani ovde.

Print Friendly, PDF & Email