NDNV podržava kandidaturu novinara Dragana Janjića za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije

Nezavisno društvo novinara Vojvodine podržava predlog Nezavisnog udruženja novinara Srbije da član Odbora Agencij

21. Mar 2013

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine podržava predlog Nezavisnog udruženja novinara Srbije da član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije bude novinar Dragan Janjić.

Članom 9. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije predviđeno je da jednog od ukupno devet članova Odbora predlažu „udruženja novinara u Republici Srbiji, putem zajedničkog dogovora“. NDNV je nadležnom Ministarstvu pravde i državne uprave, kao i drugim udruženjima novinara u formi informacije, 29. januara ove godine uputio dopis u kojem ih obaveštavamo da bismo želeli da budemo uključeni u konsultacije za izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Od Ministarstva do sada nismo dobili nikakav odgovor.

NDNV izražava žaljenje što tri reprezentativna novinarska udruženja u Srbiji nisu postigli dogovor o zajedničkom kandidatu, a smatramo da Dragan Janjić ima sve moralne i stručne kvalitete da funkciju člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije obavlja na najbolji mogući način, te da novinarsku profesiju u ovom telu adekvatno zastupa, unapređujući njen rad.

NDNV

Print Friendly, PDF & Email