Ubistvo novinara Milana Pantića i dalje nerasvetljeno

Pomenom na jagodinskom groblju sutra će biti obeležena 12. godišnjica ubistva novinara Milana Pantića, čija smrt još nije rasvetljena.

10. Jun 2013

Reading Time: < 1 minute

Pomenom na jagodinskom groblju sutra će biti obeležena 12. godišnjica ubistva novinara Milana Pantića, čija smrt još nije rasvetljena.

Dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine udarcima tupim predmetom u glavu, u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, dok se rano ujutro vraćao iz prodavnice.

Pomen na jagodinskom groblju zakazan je za 11 sati, nakon čega će porodica, prijatelji i kolege novinari obići mesto gde je ubijen i položiti cveće na bistu na trgu koji nosi Pantićevo ime. 

Godinama unazad predstavnici novinarskih udruženja Srbije, na taj dan, upućuju apele nadležnim organima da pronađu nalogodavce i ubice Milana Pantića, ali i Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović.

Neposredno pre ubistva Pantić je u Večernjim novostima pisao o vezama ljudi iz političkog i privrednog života Pomoravskog okruga sa ljudima iz kriminogene sredine.

Kako je ranije rečeno, policija je na informativni razgovor privela skoro 2.000 ljudi, napravljen je foto robot ubice i raspisana nagrada od tadašnjih 300.000 nemačkih maraka.

Ubice i nalogodavci nisu pronađeni iako su tokom 12 godina visoki policijski zvaničnici davali izjave da ima pomaka u istrazi. 

Tako je 2005. godine tadašnji ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić izjavio da Pantić nije trebalo da bude ubijen, već samo zastrašen.

Tadašnji generalni inspektor MUP-a Srbije Vladimir Božović je 2006. godine izjavio da će naložiti istragu o istrazi u vezi sa Pantićevim ubistvom. Godinu dana kasnije on je izjavio da ima pomaka u istrazi, ali da o detaljima ne može da govori.

Print Friendly, PDF & Email