Urađen nov nacrt zakona o javnim servisima

Posted on by admin

Nov nacrt zakona o javnim servisima propisuje da ti servisi budu na budžetu do kraja 2015. godine i da je Vlada Srbije dužna da do sredine te godine usvoji novi model finansiranja koji bi važio od 1. januara 2016, piše “Danas” u izdanju od petka.

Članovi novoformirane radne grupe koja je sastavila taj nacrt uputili su dopis novom ministru kulture Ivanu Tasovcu i predstavnicima Vlade Srbije da još jednom razmotre ukidanje pretplate, odnosno da ta obaveza ostane, alli nikakav odgovor još nisu dobili, navodi list.

Prema pisanju “Danasa”, toj radnoj grupi bile su “zavezane ruke” po pitanju finansiranje javnih servisa, jer je na visokom nivou vlasti već odlučeno da će pretplata biti ukinuta i da će se RTS i RTV finansirati iz budžeta u periodu od dve godine.

Nije poznato kada bi nacrti medijskih zakona ponovo mogli da se nađu na javnoj raspravi i koji je rok za njihovo usvajanje, ali bi zbog izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije u procesu evrointegracija u oktobru bilo poželjno da medijski zakoni budu usvojeni u narednih mesec dana.

(Beta)

Leave A Response