Konferencija o razvoju RTV-a

Konferencija "Putevi razvoja Radio-televizije Vojvodine" biće održana danas u Novom Sadu, s ciljem da se ukaže na težak položaj ovog medija i na moguće puteve njegovog izlaska iz krize.

30. Sep 2013

Reading Time: < 1 minute

Konferencija “Putevi razvoja Radio-televizije Vojvodine” biće održana danas u Novom Sadu, s ciljem da se ukaže na težak položaj ovog medija i na moguće puteve njegovog izlaska iz krize.

Konferenciju organizuje Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, a pored predstavnika RTV, vlada Vojvodine i Srbije i medijskih stručnjaka, učestvovaće i predstavnici EU, OEBS-a, Saveta Evrope, USAID-a, različitih fondacija i organizacija civilnog društva.

Konferencija je podeljena na sesije posvećene aktuelnoj situaciji u RTV, zatim javnom servisu u sredinama s heterogenom nacionalnom strukturom, kao i o konceptu “građanskog nasuprot nacionalnog”.

Predstavnici RTV, Vlade Vojvodine i novinarskih udruženja u poslednje vreme u više navrata su ukazivali na težak položaj pokrajinskog javnog medijskog servisa, a naročito na neravnopravan odnos države prema RTV u odnosu na, kako je ocenjeno, favorizovanu Radio-televiziju Srbije (RTS).

Print Friendly, PDF & Email