Čanak tužio Kurir: To je smeće od novina

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak tužio je dnevne novine Kurir, zbog članka u kome su tvrdili da on radi za službu državne bezbednosti.

08. Oct 2013

Reading Time: < 1 minute

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak tužio je dnevne novine Kurir, zbog članka u kome su tvrdili da on radi za službu državne bezbednosti.

Čanak je danas saslušan u Osnovnom sudu u Novom Sadu, a na prvom saslušanju nije se pojavio niko iz redakcije “Kurira” osim njihovog punomoćnika, koji nije zeleo da daje izjave.

Advokat Nenada Čanka Mladen Sikimić rekao je agenciji Beta da je predsednik LSV danas saslušan i dodao da, pošto se niko od tuženih drugog reda nije pojavi na današnjem ročištu, on još uvek ne želi da komentariše taj slučaj.

Nenad Čanak je rekao novinarima da je redakciju Kurira tužio više puta, ali da su oni “i dalje korumpirani jer im to dozvoljava sistem u kojem živimo u Srbiji”.

“Ovo je ne znam koji put da sam ih tužio, neke presude sam i dobio, ali ni jedna od njih nikada nije naplaćena. Oni mogu da pišu neistine zato što ih štiti Udba koja ih je napravila, policija koja im daje informacije i kriminalci koji ih plaćaju”, kazao je Čanak.

On je dodao da, prema njegovom mišljenju, svako ko ima novca može u Kuriru da “pročita ono što hoće”.

“To je smeće od novina, oglasnik u kojem svako ko ima para može da pročita ono što hoće. Ako hoćete nekoga da pljujete možete da sakupite svu svoju pljuvačku, kovertirate je i pošaljete na njihovu adresu i oni će to objaviti uz dovoljnu novčanu nadoknadu”, rekao je Čanak.

U tekstu objavljenom u Kuriru u maju ove godine navedeno je da je Čanak 2005. godine “sam priznao” da radi za državnu bezbednost tadašnjem lideru Demohrišćanske stranke Srbije, pokojnom Vladanu Batiću, te da mu je ponudio i spisak saradnika tajne službe.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email