Tadić: Novosti izmislile intervju

"Večernje novosti su objavile izmišljeni intervju sa mnom," navodi Tadić i dodaje da je "jedina istina da je juče, prilikom slučajnog susreta sa novinarkom tog lista, na promociji jedne knjige, odbio da joj da intervju."

18. Oct 2013

Reading Time: 2 minutes

Počasni predsednik DS Boris Tadić demantovao da je dao izjavu Večernjim novostima u kojoj je navodno rekao da nije vreme da se jače uključi u politički život. “Večernje novosti su objavile izmišljeni intervju sa mnom,” navodi Tadić u saopštenju i dodaje da je “jedina istina da je juče, prilikom slučajnog susreta sa novinarkom tog lista, na promociji jedne knjige, odbio da joj da intervju.”

“Mediji u Srbiji su u izvrtanju istina otišli korak dalje od izvlačenja izjava iz konteksta i počeli u potpunosti da izmišljaju cele izjave. Vest objavljena u Večernjim novostima pod naslovom ‘Tadić: nije vreme da se vratim’ sadrži izjavu koju sam navodno dao ovom mediju. Tu vest vidim prvi put i nikada je nisam dao niti Večernjim novostima, niti bilo kom drugom mediju.

Jedina komunikacija koju sam imao poslednjih dana sa Večernjim novostima je odbijanje intervjua koji su mi tražili”, navodi se u saopštenju Tadića koje je medijima prosledila Demokratska stranka.

Tadić tvrdi da je vest u Novostima u potpunosti bazirana na izmišljenoj izjavi koju je navodno dao i koja se odnosi na to da ne planira da se “na bilo koji način jače uključi u politički život”.

“Ovom prilikom se neću baviti planovima za moje buduće političko angažovanje već u celosti demantovati izjavu koju su Večernje novosti objavile kao moju.

Izjava koju sam naveo je izmišljena, a ostale objavljene u ovoj vesti kao moje poluizmišljene i delom izvučene iz konteksta i naknadno tumačene iz nekadašnjih intervjua”, istakao je počasni predsednik DS.

On takođe kaže i da je “skandalozna proizvodnja vesti sa izmišljenim izjavama” koja dovodi do “zaključka da je situacija u srpskim medijima mnogo kritičnija nego što se moglo pretpostaviti”.

“Javnost kojoj se plasiraju apsolutne lazi i izmišljene reči u tuđe ime bi trebalo da se zapita kome je u interesu da objavljuje moje lažne izjave o tome kako ne planiram da se ‘jače uključim u politiku’ i zašto. Ja ću se svakako pozabaviti time”, zaključuje se u saopštenju.

B92

Print Friendly, PDF & Email