Promocija Vodiča za novinare za pregovaračka poglavlja 23 i 24 u Novom Sadu

NUNS i GIZ Projekat za pravnu reformu organizuju promociju publikacije Vodič za novinare: pregovaračka poglavlja 23 i 24 – O čemu pregovaramo? i izložbu žurnalističko-dokumentarne fotografije pod nazivom Srbija ispred objektiva u sredu, 30. oktobra, u 11.00 u zgradi RTV Vojvodine, donji hol (Ignjata Pavlasa 3).

21. Oct 2013

Reading Time: 2 minutes

vodic za novinareNUNS i GIZ Projekat za pravnu reformu organizuju promociju publikacije Vodič za novinare: pregovaračka poglavlja 23 i 24 – O čemu pregovaramo? i izložbu žurnalističko-dokumentarne fotografije pod nazivom Srbija ispred objektiva u sredu, 30. oktobra, u 11.00 u zgradi RTV Vojvodine, donji hol (Ignjata Pavlasa 3).

Promocija publikacije Vodič za novinare: pregovaračka poglavlja 23 i 24 – O čemu pregovaramo? i izložba žurnalističko-dokumentarne fotografije pod nazivom Srbija ispred objektiva održaće se u sredu 30. oktobra, 2013. godine sa početkom u 11 časova u zgradi RTV Vojvodine, ul. Ignjata Pavlasa 3, a izložbu možete pogledati do 4. novembra 2013.

Agenda događaja:

11:15 -11:30 Uvodno obraćanje

  • Mike Falke, vođa GIZ Projekta za pravnu reformu u Srbiji
  • Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije

11:30 – 12:00 Razgovor sa sagovornicima:

  • Slaviša Grujić, potpredsednik Vlade Vojvodine i sekretar za kulturu i javno informisanje
  • Maja Sedlarević, predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine
  • Srđan Majstorović, v.d. direktor Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije

12:00 Koktel

Domaćin i moderator diskusije je Đorđe Nikolić, novinar RTV Vojvodina
Konsekutivni prevod programa će biti obezbeđen.

Svoje prisustvo potvrdite emailom na  law.serbia@giz.de do petka, 25. oktobra

Zašto Vodič za novinare?
Vodič daje odgovore na mnoga ključna pitanja koja će pomoći novinarima da saznaju više i bolje razumeju procese na putu integracije Srbije u EU, sa naglaskom na reformu zakonodavstva i pravosuđa. On ima za cilj da, kroz podršku novinarima, građanima omogući bolje razumevanje procesa pregovora i šta oni znače za Srbiju i njih.

Zašto fotografija?
Kakav će uticaj reforme imati na svakodnevnicu i kako će je oblikovati? Na koji način se evropski principi i vrednosti mogu ugraditi poštujući specifičnosti i bogatstvo identiteta naroda i zemlje? Zašto su pregovaračka pogljavlja 23 i 24 naročito važna kao temelj za uspostavljanje vladavine prava, zaštitu i ravnopravnost svih građana – neka su od pitanja na koja su autori fotografjia pokušali dati odgovore ili prepustiti da posmatrač o njima razmišlja.

Vodič za novinare: pregovaračka poglavlja 23 i 24 – O čemu pregovaramo? je nastao kao deo saradnje GIZ Projekta za pravnu reformu u Srbiji i Nezavisnog udruženje novinara Srbije u okviru projekta Media Pool 2013.

Print Friendly, PDF & Email