Izložba RTV-a „Najbolje za one koji dolaze“ za vikend u Studiju M

Otvaranje izložbe Radio televizije Vojvodine „Najbolje za one koji dolaze“ povodom Svetskog dana audiovizuelne baštine održaće se u STUDIJU M u Novom Sadu u petak, 25. oktobra u 12 časova. Izložbu možete pogledati do nedelje 27. oktobra.

22. Oct 2013

Reading Time: < 1 minute

rtvOtvaranje izložbe Radio televizije Vojvodine „Najbolje za one koji dolaze“ povodom Svetskog dana audiovizuelne baštine održaće se u STUDIJU M u Novom Sadu u petak, 25. oktobra u 12 časova. Izložbu možete pogledati do nedelje 27. oktobra.

Tema ovogodišnjeg 7. Svetskog dana 2013 godine je: „Očuvanje audiovizuelne baštine za buduće generacije“ u koju se dramatično stanje i napori Dokumentacije RUV RTV da sačuva, približi publici i digitalizuje svoje sadžaje, savršeno uklapaju.

Projekcije nagrađivanih radijskih i TV filmova i emisija, po prvi put odvijaće se za posetioce u terminu od 10 pa do 17 časova, sva tri dana, osim na dan otvaranja, kada projekcije počinju nakon svečanog otvaranja, u 13 časova.

UNESCO je proglasio 27. oktobar za Svetski dan audiovizuelne baštine kako bi isticao važnost podizanja svesti o vrednosti zaštite AV dokumenata. Širom sveta, strukovne i druge organizacije, toga dana organizuju specijalizovane manifestacije i aktivnosti da bi skrenule pažnju javnosti na ovaj važan segment zaštite dokumentarnih zapisa, slika i zvuka, kao obrazovnog i kulturnog imperativa opstanka nacionalnog identiteta. Razmenom takvih sadržaja doprinećemo međusobnom zbižavanju raznolikih nasleđa pojedinih naroda i integrisanje u jedinstveno „Pamćenje sveta“.

Podržite i istovremeno promovišete Svetski dan audiovizuelne baštine, javljajući o ovoj izložbi i pozivajući publiku da pogleda izbor najupečatljivijih programa iz celokupne produkcije Radio televizije Vojvodine.

Print Friendly, PDF & Email