Preminula Tamara Kaliterna

Posted on by admin
Tamara Kaliterna (Foto: „Medija centar Beograd“)

Tamara Kaliterna (Foto: „Medija centar Beograd“)

Danas je u 68. godini života nakon kratke ali odista teške bolesti, preminula naša draga drugarica i saradnica Tamara Kaliterna.

Tamara je rođena u Zagrebu 1945. godine, detinjstvo provela u Rijeci. Sociologiju je diplomirala u Beogradu.

Još za vreme studija počela je da se bavi novinarstvom. Od 1968. do 1975. radila je u nedeljniku „Ekonomska politika“, potom, do 1995. u novinskoj agenciji Tanjug. U Tanjugu je bila zaposlena u spoljnopolitičkoj redakciji, najpre kao novinar, zatim kao urednik.

Radila je i u agenciji FoNet. Od 1996. bila je urednik u dnevniku „Danas“. Redovno pisala za beogradski mesečnik „Republika“, nedeljnik „Nedjelja“ iz Sarajeva, nedeljnike „Nezavisni“ i „Bulevar“ iz Vojvodine, te „Monitor“ iz Crne Gore. Saradnica sajta Autonomija, Peščanik, magazina „Helsinška povelja“…

Bila je članica Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Knjiga odabranih tekstova Tamare Kaliterna “Ponavljači lažne istorije” objavljena je ove godine u izdanju novosadske Cenzure i Žena u crnom.

Antiratna aktivistkinja svih ovih godina.

Kremacija i ispraćaj održaće se u sredu 25. decembra 2013. godine na Novom groblju u Beogradu u 13 časova.

(NDNV)

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Zoran Mitrovic 19. December 2013. at 1:31 PM - Reply

    Otišao je još jedan glas razuma na ovim prostorima. Takvih glasova nema mnogo i utoliko je teži ovaj gubitak.Njeni komentari, njena zapažanja i iskrene reči nisu nikoga ostavile ravnodušnim.Ni one koji su je voleli a ni one druge.Iako je više nema sa nama i dalje će ostati u našim srcima.Najiskrenije saučešće njenoj porodici i njenim kolegama.

  2. Andjeo Cuvar 20. December 2013. at 12:21 AM - Reply

    Poslednji pozdrav Tamari.

Leave A Response