Građanska Vojvodina: Stati na put lokalnim kabadahijama

Građanska Vojvodina poziva nadležne organe da pod hitno zaštite kikindskog književnika Srđana Tešina, koji se se nalazi na meti lokalnih političkih kabadahija, i otkriju ko je i po čijem nalogu razlupao njegov automobil. Postoji više nego opravdana bojazan da je ovaj incident vezan za kampanju koje lokalne vlasti i nova uprava Kulturnog centra Kikinda vode protiv bivšeg direktora KCK.

05. Jan 2014

Reading Time: < 1 minute

Građanska Vojvodina poziva nadležne organe da pod hitno zaštite kikindskog književnika Srđana Tešina,  koji se se nalazi na meti lokalnih političkih kabadahija, i otkriju ko je i po čijem nalogu razlupao njegov automobil. Postoji više nego opravdana bojazan da je ovaj incident vezan za kampanju koje lokalne vlasti i nova uprava Kulturnog centra Kikinda vode protiv bivšeg direktora KCK.

Takozvana evropska politika republičke vlasti koju predvode naprednjaci pokazuje svoje pravo lice u lokalnim sredinama, gde se sa politički nepodobnim osobama obračunava po metodama dobro poznatim iz devedesetih godina i gde dominira radikalska politika nasilja.

Građanska Vojvodina smatra da ovo što se dešava Tešinu može biti najava novih ozbiljnih incidenata u Vojvodini ukoliko se predstavnici republičke vlasti oštro ne ograde od svojih političkih pulena na lokalu, od kojih su mnogi povezani sa kriminalnim miljeom.

Sa druge strane, Građanska Vojvodina ohrabruje pojedince i nevladine organizacije da ne pokleknu pred političkim nasiljem jer se nasilnici hrane strahom.

Građanska Vojvodina
5. januar 2013.

Građansku Vojvodinu čine Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Građanski fond Panonija, Građanska akcija Pančevo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Zelena mreža Vojvodine i Vojvođanski građanski centar.

Print Friendly, PDF & Email