Dozvole nacionalnim emiterima produžene za osam godina

Produžene dozvole svim nacionalnim emiterima

03. Feb 2014

Reading Time: < 1 minute

Republička radiodifuzna agencija (RRA) je u u proteklih mesec dana produžila dozvole za emitovanje na nacionalnoj frekvenciji na još osam godina svim emiterima koji su te dozvole dobili 2006. godine, a to su B92, Pink, Hepi, Prva i sve nacionalne radio-stanice, rečeno je Danasu u RRA.

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić kaže za Danas da zbog toga neće biti raspisivan konkurs za nacionalne emitere sve dok ne bude završen proces digitalizacije u Srbiji. „Kada bude gotova digitalizacija i kada budemo videli koliko će biti mesta u multipleksu, raspisaćemo konkurs za nacionalne emitere, kojih će moći da bude mnogo više. Sada smo samo obnovili analogne dozvole emiterima kojima će one po završetku digitalizacije automatski biti pretvorene u dozvole za pristup multipleksu“, objašnjava Karadžić.

On ističe i da će RRA u sredu, 5. februara, u 13 časova doneti odluku o tome ko će na aktuelnom konkursu dobiti nacionalnu frekvenciju Nova ili Kopernikus, jedine dve televizije koje su se javila na konkurs. Inače, Pinku, B92, Prvoj i Hepiju dozvole važe do početka avgusta ove godine, ali prema zakonu, one mogu biti produžene šest meseci pre isteka roka.

Izvor: Danas

Print Friendly, PDF & Email