NDNV: Ranka Ivanoska najbolja novinarka u izveštavanju o lokalnim samoupravama u Vojvodini

Nezavisno društvo novinara Vojvodine uručilo je večeras nagradu novinarki iz Vrbasa Ranki Ivanoskoj, za istraživačke tekstove u okviru projekta “Mediji i lokalne samouprave”. Kako je obrazloženo, Ivanoska je u svojim tekstovima iskazala veoma visok nivo profesionalizma, pokazala je raskošan talenat za istraživačko novinarstvo i novinarsku hrabrost.

12. Mar 2014

Reading Time: < 1 minute

rankaNezavisno društvo novinara Vojvodine uručilo je večeras nagradu novinarki iz Vrbasa Ranki Ivanoskoj, za istraživačke tekstove u okviru projekta “Mediji i lokalne samouprave”. Kako je obrazloženo, Ivanoska je u svojim tekstovima iskazala veoma visok nivo profesionalizma, pokazala je raskošan talenat za istraživačko novinarstvo i novinarsku hrabrost.

Stanje na “lokalu” oduvek je bilo najbolji pokazatelj dometa jednog društva, stepena njegove demokratizacije, ekonomske razvijenosti i ostvarenja ljudskih prava. Tu su pojave, i negativne i pozitivne, mnogo vidljivije nego u prestonici, pogotovo u visokocentralizovanim zemljama kakva je Srbija. Čak se može reći da je, posmatrajući događanja u lokalnim samoupravama, mnogo lakše zaključiti kuda jedno društvo ide, da ne kažemo “srlja”. Analiza “Lokalne samouprave u Vojvodini na izmaku 2013. godine: Analiza novinarskog istraživanja u okviru projekta ‘Mediji i lokalne samouprave'” urađena je na osnovu istraživačkog rada novinara NDNV-a na terenu. Na sajtovima www.najgradonacelnik.org i www.autonomija.info, objavljeno je 45 analitičko-istraživačkih tekstova o svakoj vojvođanskoj lokalnoj samoupravi ponaosob.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email