Direktorica: Dnevnik ide u stečaj bez programa restrukturiranja

Dnevnik holding je u statusu restrukturiranja od 2010. godine, a Tanja Brdar je kazala da su potrebna značajna ulaganja u Dnevnikovu štampariju, kako bi ona postalaa konkurentna.

25. Mar 2014

Direktorica Dnevnik holdinga Tanja Brdar apelovala je danas na najveće akcionare tog preduzeća, vlade Srbije i Vojvodine, da postignu kompromis i da na Skupštini akcionara usvoje program restrukturiranja tog preduzeća, koje će u suprotnom otići u stečaj.

“Apelujem da Skupština društva Dnevnik holding usvoji program za restrukturiranje. U suprotnom, prema slovu zakona, Dnevnik holding će na kraju ove godine otići u stečaj”, kazala je Tanja Brdar na sednici Odbora za informisanje Skupštine Vojvodine.

Prema njenim rečima, program restrukturiranja Dnevnik holding podrazumeva formiranje zajedničke štamparije sa preduzećem Forum, zatim preuzimanje svih zaposlenih iz povezanih društava u jedinstveno preduzeće, kao i preuzimanje svih finansijskih obaveza.

Dnevnik holding je u statusu restrukturiranja od 2010. godine, a Tanja Brdar je kazala da su potrebna značajna ulaganja u Dnevnikovu štampariju, kako bi ona postalaa konkurentna.

“Kraj 2014. godine je Dan D kada će se preduzeća koja su u restrukturiranju ugasiti, ako se ne nađe rešenje”, upozorila je direktorica Dnevnik holdinga.

Član Odbora za informisanje iz redova Srpske napredne stranke Damir Zobenica rekao je da Republika Srbija i Grad Novi Sad imaju više od 50 odsto vlasništva u Dnevnik holding i najavio da će oni uskoro preuzeti upravljanje Dnevnikom.

“Iskreno se nadam da će nakon toga Dnevnik postati preduzeće kakvo bi trebalo da bude. Većinski vlasnici, Republika i grad, će postaviti novo rukovodstvo”, poručio je Zobenica, koji je optužio Vladu Vojvodine da je kriva za sadašnje “katastrofalno” stanje u Dnevnik holdingu.

Vlada Vojvodine ima 48,6 odsto vlasništva u Dnevnik holdingu, 48,4 Vlada Srbije, 1,9 odsto Grad Novi Sad, a po 0,5 odsto imaju Nacionalna služba za zapošljavanje i 14 lokalnih samouprava u Vojvodini.

(Beta)