Sekretarijat osudio izjavu poslanika SNS o Dnevniku

Vojvođanski sekretarijat za privredu odbacio je danas ocene pokrajinskog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Damira Zobenice da je Vlada Vojvodine odgovorna za "katastrofalno" stanje u preduzeću Dnevnik holding i naveo da su u pokrajinskom budžetu obezbeđena sredstva za sprovođenje programa tog preduzeća.

26. Mar 2014

Vojvođanski sekretarijat za privredu odbacio je danas ocene pokrajinskog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Damira Zobenice da je Vlada Vojvodine odgovorna za “katastrofalno” stanje u preduzeću Dnevnik holding i naveo da su u pokrajinskom budžetu obezbeđena sredstva za sprovođenje programa tog preduzeća.

“Izjava Damira Zobenice da je najveći akcionar, odnosno Vlada Vojvodine, stavila šapu na Dnevnik holding je skandalozna i potpuno u stilu već prepoznatljivog ponašanja ovog gospodina”, navodi se u saopštenju za javnost. Dodaje se da je Vlada Vojvodine, kao osnivač i najveći akcionar Dnevnik holdinga u restrukturiranju, sve vreme finansijski pomagala to preduzeće kako ne bi otišlo u stečaj.

Direktorica Dnevnik holdinga Tanja Brdar apelovala je juče na najveće akcionare tog preduzeća, vlade Srbije i Vojvodine, da postignu kompromis i da na Skupštini akcionara usvoje program restrukturiranja tog preduzeća, koje će u suprotnom otići u stečaj.

“Kraj 2014. godine je Dan D kada će se preduzeća koja su u restrukturiranju ugasiti, ako se ne nađe rešenje”, upozorila je direktorica Dnevnik holdinga na sednici Odbora za informisanje Skupštine Vojvodine.

Član Odbora za informisanje iz redova SNS-a Damir Zobenica rekao je da Republika Srbija i Grad Novi Sad imaju više od 50 odsto vlasništva u Dnevnik holding i najavio da će oni uskoro preuzeti upravljanje Dnevnikom.

“Iskreno se nadam da će nakon toga Dnevnik postati preduzeće kakvo bi trebalo da bude. Većinski vlasnici, Republika i grad, će postaviti novo rukovodstvo”, poručio je Zobenica, koji je optužio Vladu Vojvodine da je kriva za sadašnje “katastrofalno” stanje u Dnevnik holdingu.

Vlada Vojvodine ima 48,6 odsto vlasništva u Dnevnik holdingu, 48,4 Vlada Srbije, 1,9 odsto Grad Novi Sad, a po 0,5 odsto imaju Nacionalna služba za zapošljavanje i 14 lokalnih samouprava u Vojvodini.

Beta