NUNS poziva na seminar „Istraživačko novinarstvo“

Predavač na seminaru biće Džo Bergantino (Joe Berganitono), ugledni američki novinar, sa dugim i bogatim iskustvom u istraživačkom novinarstvu.

17. Apr 2014

Reading Time: 2 minutes

Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom SAD organizuje dva dvodnevna seminara na temu “Istraživačko novinarstvo“.

Seminari će se održati u Beogradu, u prostorijama NUNS-a (Resavska 28/II) 13. i 14. maja, i u Novom Sadu, u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/I) 15. i  16. maja 2014.

Predviđeno je da na seminaru u Beogradu učestvuje šest novinara iz beogradskih medija i šest iz drugih gradova Srbije. Na seminaru u Novom Sadu šest učesnika će biti iz novosadskih medija i šest iz drugih gradova Vojvodine.

Organizatori plaćaju hotelski smeštaj za učesnike koji nisu iz Beograda i Novog Sada, kao i dnevnice svim polaznicima seminara.

Zainteresovani treba da popune prijavni formular i pošalju ga elektronskom poštom na adresu sekretar@nuns.rs najkasnije do 06. maja 2014.

Predavač na seminaru biće Džo Bergantino (Joe Berganitono), ugledni američki novinar, sa dugim i bogatim iskustvom u istraživačkom novinarstvu.

Bergantino je izvršni direktor, glavni urednik i suosnivač Centra za istraživačko novinarstvo Nova Engleska u Bostonu. Bergantino je profesor novinarstva na Univerzitetu u Bostonu a predavač je na kursevima novinarstva na Bostonskom koledžu od 1995. godine.

Bergantino je nacionalni i lokalni istraživački novinar već 35 godina. Veći deo svoje karijere proveo je kao I-Team reporter WBZ – TV u Bostonu. Bavio se, takođe, istraživačkim novinarstvom u WPLG -TV, televizijskoj stanici u Majamiju u vlasništvu Washington Posta. Pet godina je bio dopisnik ABC News gde je izveštavao za World News Tonight, Nightline i Good Morning America.

Tokom karijere, Bergantino je osvojio mnoge od najprestižnijih nagrada radiodifuzne industrije uključujući i nagradu DuPont – Columbia Award and Citation, nagradu Robert F. Kennedi za izveštavanje o ugroženima, i nagradu Gabriel. Dobitnik je nekoliko lokalnih Emi priznanja, uključujući i nagradu za najboljeg istraživačkog novinara u Novoj Engleskoj.  Dva puta je nominovan za nacionalne nagrade Emi za 2002. i 2004. godinu. Njegove istraživačke priče su imale veliki uticaj na život građana Nove Engleske, a rezultati njegovih istraživanja su zapaženi širom sveta.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 011/334 32 55 i 066/ 882 20 00.

Sekretarijat NUNS-a

Prijavni formular, Beograd

Prijavni formular, Novi Sad

Print Friendly, PDF & Email