Misija OEBS-a u Srbiji, NUNS, UNS i NDNV obeležavaju svetski dan slobode medija

Javna debata “Autocenzura: Nevidljiva pretnja slobodi medija”, održaće se 6. maja u beogradskom Medija centru od 12 do 14 časova.

30. Apr 2014

Reading Time: < 1 minute

press-freedom

BEOGRAD, 05. maj 2014. godine – Povodom svetskog dana slobode medija Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Misija OEBS u Srbiji organizuju javnu debatu koja će biti održana sutra u Beogradu.

Javna debata „Autocenzura: Nevidljiva pretnja slobodi medija“ će okupiti novinare, predstavnike civilnog društva i akademske zajednice, kao i druge medijske profesionalce i građane. Debata će unaprediti diskusiju i razmenu mišljenja o autocenzuri koja je, širom sveta, prepoznata kao jedan od najvećih izazova i pretnji za slobodu medija.

Događaj će otvoriti Pola Tide, zamenica šefa Misije OEBS u Srbiji, a pored nje će govoriti i Olivera Kovačević, novinarka RTS-a, Dragoljub Žarković, glavni urednik nedeljnika Vreme i Radomir Diklić, direktor novinske agencije BETA. Moderator debate biće Branko Čečen, direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije.

Novinari se pozivaju da prisustvuju događaju koji će biti održana u utorak, 6. maja, od 12 do 14 časova u Medija centru Beograd, adresa: Terazije 3, Beograd.

Print Friendly, PDF & Email