Dulić dobio spor protvi tabloida Informer

Bivši ministar u Vladi Srbije Oliver Dulić dobio je više od 285.000 dinara na osnovu dve presude po tužbama protiv jednog tabloida.

09. May 2014

Reading Time: 2 minutes

Bivši ministar u Vladi Srbije Oliver Dulić dobio je više od 285.000 dinara na osnovu dve presude po tužbama protiv jednog tabloida.

Dulić je ovu informaciju potvrdio na Tviteru.

“Danas mi je jedan tabloid uplatio novac po dve presude Višeg suda za laži, koje su o meni pisali u septembru i oktobru 2012”, napisao je Dulić.

On je objasnio da toliko košta da vas “oblate i satru od laži”. “Naprave od vas lopova i kriminalca i to pročitaju stotine hiljada ljudi. Ugroze bezbednost, upropaste karijere, uznemire porodice, razbole roditelje, a onda vam posle dve godine uplate neki novac”, naveo je Dulić na svom profilu.

On je poručio da tuženi tabloid ni reč nije napisao o presudi. “Ni reči da su lagali kao psi, izmišljali, klevetali, citirali neimenovane izvore iz ‘istraga’. Bez reči pokajanja i izvinjenja žrtvi i čitaocima”, napisao je Dulić.

Bivši ministar je dodao i da će od dobijenih para platiti salu na Medicinskom fakultetu za odbranu magisterijuma ovog meseca, školarinu za doktorat i reagense za eksperimente. “Možda nikada neću moći da kažem istinu o vama jer sam slabiji, bagro lažljiva, ali ću uložiti u ono što nikada nećete moći da mi uzmete: u sopstveno naučno i stručno usavršavanje. To je jedini način da se moralan i čestit čovek brani od destrukcije i zla koje stvarate”, poručio je Dulić.

On je u izjavi za Yu Eco televiziju potvrdio da se radi o dnevnom listu Informer i da se, pored ove dve tužbe, vodi još sedam sudskih procesa protiv dnevnog lista Kurir, koje je pokrenuo zbog toga što su tokom septembra i oktobra 2012. godine “po nalogu vlasti ušli u sistematsko uništavanje” njega i njegovog imena.

On je precizirao da je u tom periodu Informer imao desetak naslovnih strana sa njegovim imenom, a Kurir četrdeset. “Sve vesti koje su o meni tada objavljivane su bile potpuno izmišljene i neistinite. Ja sam samo sačekao da pravda dođe po svoje. Ona je spora i, na žalost, nema previše efekta jer taj tabloid koji je morao da mi plati novac to nigde nije objavio, niti je uputio bilo kakvo izvinjenje meni niti svojim čitaocima što ih lagao. Niti ja to od njih očekujem, jer oni služe samo da uništavaju ljudske živote i karijere”, rekao je Dulić za Yu Eco.

On je dodao i da je bio izložen medijskom linču, za koji tvrdi da je napravio ogromnu štetu njemu lično, njegovoj karijeri, ugrozilo njegovu bezbednost i zdravlje njegove porodice. “Jedini način da dobijem satisfakciju jeste da o tome što je moguće više pričam. Ja očekujem da ću tek sada početi da dobijam presude protiv Kurira. Radi se o svim onim lažima koje su o meni pisane – da sam kriminalac, da me istražuju policije u regionu, da sam prelazio granicu sa krovom automobila prepunim novca, da sam milioner, da imam nekretnine, da sam trošio nemilice budžet… Sve će to biti presuđeno u moju korist, ali to treba sačekati” – rekao je Dulić.

On je izrazio očekivanje da će se uskoro završi i, kako je ocenio, montirani politički proces protiv njega. On je po više osnova optužen za zloupotrebu službenog položaja.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email