Deo redakcije Radio Subotice optužuje direktora za mobing

Direktor Stepanović neprestano se meša u rad prvenstveno redakcije na srpskom jeziku, omalovažava novinare, poziva ih na "informativne razgovore", preti otkazima, određuje šta treba a šta ne treba objavljivati, što je dovelo do atmosfere u kojoj je zamalo izbila i tuča između direktora i pojedinih novinara, kaže se u saopštenju zaposlenih.

29. May 2014

Reading Time: < 1 minute

Deo redakcije Radio Subotice, među kojima je i glavna urednica, optužio je vršioca dužnosti direktora tog medija Ljubišu Stepanovića da sprovodi mobing nad zaposlenima i da preti novinarima.

Oni su u saopštenju za javnost naveli da se Stepanović neprestano meša u rad prvenstveno redakcije na srpskom jeziku, da omalovažava novinare, poziva ih na “informativne razgovore”, preti otkazima, određuje šta treba a šta ne treba objavljivati, što je dovelo do atmosfere u kojoj je zamalo izbila i tuča između direktora i pojedinih novinara.

Dodali su da je vršilac dužnosti glavne urednice tog radija Ljiljana Elek u više navrata gradonačelniku Jeneu Maglaiju i članu Gradskog veća zaduženog za informisanje Otu Bušu skretala pažnju na ponašanje Stepanovića, ali su joj oni odgovorili da je njegovo imenovanje za direktora deo koalicionog sporazuma.

Radio Subotica, pored srpske, ima i redakcije na mađarskom i na hrvatskom jeziku.

Stepanović je za v.d. direktora izabran 20. februara ove godine, kao kadar Socijalističke partije Srbije.

Deo subotičke javnosti optuživao je Ljubišu Stepanovića da je tokom devedesetih godina prošlog veka bio nacionalista i ratni propagandista, koji je u studio svojevremeno kao gosta bio doveo i Željka Ražnatovića Arkana.

Saopštenje za javnost potpisalo je sedam od 12 novinara iz redakcije na srpskom jeziku.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email