Nagradni konkurs: Ne daj da te spinuju

Medijska koalicija (NUNS, UNS, NDNV, ANEM, LOKAL PRES) poziva sve zainteresovane srednjoškolce i studente između 16 i 25 godina da se prijave na nagradni konkurs “Ne daj da te spinuju”.

17. Jun 2014

Reading Time: 2 minutes

Ne daj da te spinujuMedijska koalicija (NUNS, UNS, NDNV, ANEM, LOKAL PRES) poziva sve zainteresovane srednjoškolce i studente između 16 i 25 godina da se prijave na nagradni konkurs “Ne daj da te spinuju”.

Nagradni konkurs: Ne daj da te spinuju

Svi koji žele da učestvuju treba da snime video ne duži od 90 sekundi na temu medijske pismenosti. Učesnici treba da predstave svoje viđenje medija, na koji način mediji izveštaju, kako se krše novinarska pravila, način na koji mediji spinuju* javnost ili da putem video snimka da prenesu poruku primaocima informacija na koji način bi trebalo da posmatraju medije.

Inspiraciju možete pronaći u TV spotovima kampanje za medijsku pismenost koji se nalaze na sledećim linkovima:

i u ostalim TV i radio spotovima kampanje koje možete naći na našem YouTube kanalu.

Primljeni radovi u formi video snimaka biće postavljeni na Facebook stranici facebook.com/MedijskiPismeno, gde će biti organizovano glasanje za najbolji video snimak. Učesnik konkursa koji bude imao najviše glasova (“lajkova”) na ovoj društvenoj mreži dobiće Tablet računar.

Glasanje za nagradu na Facebook stranici počinje 15. juna i trajaće do 15. jula 2014. godine.

Kako možete da se prijavite?

Snimite video ne duži od 90 sekundi i postavite ga na Youtube. Adresu vašeg video snimka prijavite na odgovarajuću aplikaciju na Facebook stranici facebook.com/MedijskiPismeno, popunite prijavni formular i vaš video snimak će biti postavljen.

Opšti uslovi

*Spin je manipulacija kojom se neke osobe, događaji ili proizvodi čine mnogo boljim (ili mnogo gorim) nego što zapravo jesu. Ne koriste se neistine, već poluistine. Spin bukvalno znači: zavrteti priču, informaciju, tako da se stav tebe, kao primaoca, usmeri u željenom pravcu onoga koji je plasira.

Print Friendly, PDF & Email