Odnos prema zakonu, korupcija, manjine – Srbija, Kosovo, Makedonija

Konferenciju za novinare na kojoj će biti saopšteni rezultati istraživanja o odnosu prema zakonu i korupciji u Srbiji, na Kosovu i u Makedoniji odžaće se sutra, u petak 20. juna sa početkom u 11h u Medija centru Vojvodine NDNV-a, u Zmaj Jovinoj 3/1, u Novom Sadu.

19. Jun 2014

Reading Time: < 1 minute

Konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni rezultati istraživanja o odnosu prema zakonu i korupciji u Srbiji, na Kosovu i u Makedoniji odžaće se sutra, u petak 20. juna sa početkom u 11h u Medija centru Vojvodine NDNV-a, u Zmaj Jovinoj 3/1, u Novom Sadu.

Istraživanje „Pravna kultura i antikorupcijske reforme: slučaj Zapadnog Balkana“ (2010-14) je sprovelo Norveško istraživačko veće u saradnji sa partnerima iz Srbije, sa Kosova i iz Makedonije.

Jesu li građani dovoljno informisani o zakonima? Šta za njih znači zakon? Na čemu bi zakoni trebalo da se zasnivaju? Ko više poštuje zakon – građani ili pravni profesionalci? Vide li građani spoljašnje uticaje na promene zakona kao dobre ili loše? U čemu su sličnosti, a u čemu razlike u pravnim kulturama Srbije, Kosova i Makedonije? Ko je najviše korumpiran? Ko je najsposobniji za borbu protiv korupcije, a ko najmanje? Da li, u odnosu na većinu, manjine više ili manje pribegavaju koruptivnim ponašanjima? Imaju li manjine previše prava?

Rezultate istraživanja predstaviće dr Ljiljana Kordić, saradnica u istraživanju.

Print Friendly, PDF & Email