Okrugli sto Civilni monitoring regionalnog stambenog programa sa posebnim osvrtom na stambeno zbrinjavanje Roma

Okrugli sto održaće se 3. jula 2014. godine u Novom Sadu u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/1 sa početkom u 11. časova

02. Jul 2014

Reading Time: < 1 minute

Poštovani koleginice i kolege,

Pozivamo Vas na okrugli sto CIVILNI MONITORING REGIONALNOG STAMBENOG PROGRAMA SA POSEBNIM OSVRTOM NA STAMBENO ZBRINJAVANJE ROMA koji će se održati 3. jula 2014. godine u Novom Sadu u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/1 sa početkom u 11. časova. Na ovom okruglom stolu biće predstavljen projekat koji pod tim nazivom, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo iz Budimpešte realizuje Igmanska Inicijativa i razmatrani nalazi eksperta koji je analizirao situaciju sa stambenim zbrinjavanjem Roma izbeglica u Srbiji u okviru Regionalnog stambenog programa. Ovaj okrugli sto će biti prilika da se čuju stavovi predstavnika zvaničnih organa koji se u Srbiji staraju o realizaciji Regionalnog stambenog programa i nadzoru njegove realizacije, kao i predstavnika romskih udruženja i organizacija i drugih pozvanih učesnika okruglog stola. Cilj okruglog stola je da učesnici daju sugestije i predloge za unapredjenje izveštaja eksperta za Srbiju, kako bi se kroz implementaciju preporuka iz ovog izveštaja obezbedilo da svi Romi izbeglice u Srbiji, koji na to imaju pravo, budu zbrinuti kroz Regionalni stambeni program.

Nadamo se da ćete se odazvati ovom pozivu i doprineti unapredjivanju ekspertskog rada, kako bi se u narednoj fazi realizacije projekta moglo pristupiti implementaciji njegovih preporuka.

Na okruglom stolu će govoriti predstavnici Igmanske Inicijative, Komesarijata za izbeglice Republike Srbije, UNHCR, OSCE, Fondacije za otvoreno društvo iz Budimpešte, i predstavnici romskih organizacija i udruženja.

Ljubazno Vas molimo da nam svoj dolazak potvrdite u što skorijem roku na email aleksandar.popov@centarzaregionalizam.org.rs ili telefon 021 528 241

Print Friendly, PDF & Email