VAŽNO: Otkazan seminar o implementaciji novih medijskih zakona

ANEM poziva sve medije, novinare i druge zainteresovane strane da 23.12.2014. (utorak) u Novom Sadu učestvuju na besplatnom seminaru o implementaciji novih medijskih zakona - Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima

19. Dec 2014

Reading Time: 2 minutes

Poštovani,

Nažalost moramo da vas obavestimo da je ANEM-ov seminar o implementaciji novih medijskih zakona, koji je bio zakazan za 23. decembar u Novom Sadu – otkazan, zbog bolesti pojedinih predavača!

O novom datumu seminara obavestićemo vas blagovremeno!

Srdačno,
ANEM i NDNV

POZIV NA SEMINAR O IMPLEMENTACIJI NOVIH MEDIJSKIH ZAKONA
– Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima –

Organizator: Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM)
Datum: 23.12.2014. (utorak)
Vreme: 11.00 – 15.00
Mesto: Novi Sad, prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I

ANEM poziva sve medije, novinare i druge zainteresovane strane da 23.12.2014. (utorak) u Novom Sadu učestvuju na besplatnom seminaru o implementaciji novih medijskih zakona – Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima, kao prvom u nizu seminara koje će ANEM organizovati u periodu od decembra 2014. do maja 2015. U decembru će biti održan i seminar u Beogradu (25.12.), dok će u Kragujevcu, Nišu, Subotici i Novom Pazaru seminari biti organizovani u 2015. godini, počev od februara. Realizaciju seminara podržala je ambasada Kraljevine Holandije, a tehničku asistenciju u njihovoj organizacii pruža Misija OEBS-a u Srbiji.

Predavači na seminarima su predstavnici najvažnijih nadležnih institucija – Ministarstva kulture i informisanja, Regulatornog tela za elektronske medije i Agencije za privatizaciju – koje su učestvovale u izradi tih propisa/implementiraju njihova rešenja/vrše nadzor nad njihovom primenom, kao i medijski i pravni eksperti.

Seminari pružaju priliku svim medijima i novinarima, kao i ostalim zainteresovanim učesnicima, da od kompetentnih predavača dobiju stručna razjašnjenja i objašnjenja prava i obaveza koje propisuju navedeni zakoni, kako bi ih bolje razumeli i adekvatno implementirali, a time i doprineli poboljšanju svog položaja i situacije u medijskom sektoru.

Predavači na seminaru u Novom Sadu:

  • advokat Slobodan Kremenjak, pravni ekspert,Nova rešenja u medijskim zakonima (Zakon o javnom informisanju i medijima; Zakon o elektronskim medijima
  • Dejan Stojanović, samostalni savetnik, Ministarstvo kulture i informisanja

Implementacija Zakona o javnom informisanju i medijima (sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa i upis u Registar medija)

  • Rajka Galin Ćertić, pomoćnica direktora za pravna pitanja, Regulatorno telo za elektronske medije

Implementacija Zakona o elektronskim medijima (mere Regulatora;produženje dozvola; pristup multipleksu; pravila oglašavanja u elektronskim medijima)

  • Dušan Šutanovac, direktor Centra za tržište kapitala, Agencija za privatizaciju

Postupak promene vlasništva društvenog i javnog kapitala u medijima (I faza – Prodaja; II faza – Prenos kapitala bez naknade) 

  • prof. dr Rade Veljanovski, medijski ekspert

Javni interes u medijskoj sferi – regulatorni i praktični aspekti

Napominjemo da, nažalost, nismo u mogućnosti da snosimo troškove prevoza učesnika, ali je obezbeđen zajednički ručak (ketering) i osveženje tokom trajanja seminara.

Zbog ograničenog broja mesta, najljubaznije Vas molimo da svoje učešće na seminaru potvrdite na e-mail koji se nalazi u pozivu.

Agendu događaja pogledajte u prilogu.

Srdačan pozdrav,
ANEM Sekretarijat

Print Friendly, PDF & Email