NDNV: Zahtevamo da se utvrdi pozadina napada na Vladimira Ješića

NDNV zahteva od nadležnih organa da pod hitno utvrde identitet i primereno kazne počinioca napada na našeg kolegu Vladimira Ješića, koji se desio juče u Inđiji.

15. Apr 2015

Reading Time: < 1 minute

logondnvNezavisno društvo novinara Vojvodine zahteva od nadležnih organa da pod hitno utvrde identitet i primereno kazne počinioca napada na našeg kolegu Vladimira Ješića, koji se desio juče u Inđiji.

Takođe, zahtevamo od nadležnih organa da ispitaju informacije koje su se pojavile u javnosti da se nasilnik nakon napada odvezao u automobilu koji je iznajmljen u jednoj rent-a-kar agenciji od strane predsednika opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

NDNV smatra da ovaj incident može biti posledica kampanje straha i nasilja koju ova stranka sprovodi na lokalnom nivou u prelomnim političkim trenucima, bilo da je reč o lokalnim izborima ili “upodobljavanju” vlasti. Tada u lokalne sredine pristižu nepoznati ljudi sumnjivog izgleda u skupim automobilima koji zastrašuju političke protivnike i građane. A ne bi bilo prvi put da koriste i fizičko nasilje.

Podsećamo da ovakav način “političke borbe” neumitno podseća na vreme uspona fašizma i nacizma i ukazujemo na strašne političke i društvene posledice koje iz toga mogu da proizađu.

Novi Sad, 15. april 2015.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email