NUNS i NDNV: Zaustaviti kampanje protiv političkih protivnika

NUNS i NDNV najoštrije osuđuju sramne kampanje koje pojedini mediji, pre svih Informer i RTV Pink, vode protiv političkih protivnika republičke vlasti i zahtevaju da se one pod hitno zaustave.

07. Aug 2015

Reading Time: < 1 minute

NUNS i NDNVNezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuju sramne kampanje koje pojedini mediji, pre svih Informer i RTV Pink, vode protiv političkih protivnika republičke vlasti i zahtevaju da se one pod hitno zaustave.

NUNS i NDNV smatraju da bi Ministarstvo kulture i informisanja moralo da reaguje povodom najnovijih medijskih objava protiv predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića, koji ne samo da krše medijske zakone i predstavljaju profesionalno i moralno dno nego imaju i sve odlike poziva na linč. U tom smislu, podsećamo da su se pre nekoliko dana u Novom Sadu pojavili grafiti koji pozivaju na njegovo ubistvo, što može biti posledica ovakve kampanje.

NUNS i NDNV upozoravaju da su organizovane medijske hajke protiv lidera opozicije odlika nedemokratskih i totalitarnih društava i da uvek imaju izuzetno loše posledice na društvene i političke procese u zemlji.

Beograd-Novi Sad, 7. avgust 2015.
Nezavisno udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email