NDNV: Petoro potpisnika protestnog saopštenja ostalo bez posla na RTV-u

Posted on by admin

ndnv_logo_fbNezavisno društvo novinara Vojvodine obaveštava javnost da je petoro naših kolega koji su potpisali saopštenje protiv političkih smena na RTV-u ostalo bez posla na ovom javnom medijskom servisu.

Oni su bili angažovani u informativnom programu TV Vojvodine vremenski ograničenim ugovorima koji su istekli 30. juna, a novi ugovori im nisu ponuđeni.

S obzirom na činjenicu da niko od drugih zaposlenih u informativnom programu nije ostao bez zaposlenja osim potpisnika saopštenja, NDNV smatra da je njihova javna podrška smenjenim i ponižavanim kolegama – razlog prestanka saradnje.

Neki od njih su bili angažovani u emisiji “Radar”, a njihova smena jasno govori da se ova emisija neće više emitovati na RTV-u, odnosno da njeno ukidanje nema nikakve veze sa “letnjom šemom” već isključivo sa političkom cenzurom.

Bez zaposlenja su ostali Jelena Babić, Dejan Bajić, Nevena Bogdanović, Milica Kuzmanov i Maja Živanović.

1. juli 2016.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

4 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Mirjana Acin 1. July 2016. at 4:12 PM - Reply

    Ova degradacija drustva nas sve vodi na iseljenje iz zemlje dok ne prodje ovo nasilje,a bojim se da je isuvise uzelo maha.Emisija “Radar”je bila nezaobilazna,trud inteligentnih,vrednih i pravih novinara,na celu sa Marinom Fratucan(koju pratim goginama i divim joj se)i naravno kao takva ne odgovara ovim iskompleksiranim jadnicima koji imaju vlast u rukama.Pocelo je tako sto su oterali Nadicu Vucinic iz profesije,takvog savrsenog novinara,Olju Beckovic a pitam se i sta je sa Ljubicom Gojgic,da li je “bas” letnja sema?U svakom slucaju,ostali smo bez sjajne televizije,jedine od drzavnih koje je vredelo gledati.Sramota.
    Prizeljkujem da sve te divne novinarke nadju se npr.u N1 ili PRVOJ koje su nam jedino ostale.
    Mirjana Acin

Leave A Response