Pokret Podrži RTV: Netransparentan izbor novog generalnog direktora

Pokret Podrži RTV optužio je danas Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine da je na netransparentan način izabrao Miodraga Koprivicu za novog generalnog direktora te medijske kuće.

07. Jul 2016

Reading Time: < 1 minute

podrzi_rtv_logoPokret Podrži RTV optužio je danas Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine da je na netransparentan način izabrao Miodraga Koprivicu za novog generalnog direktora te medijske kuće.

Pokret Podrži RTV je u saopštenju za javnost podsetio da je UO RTV-a juče jednoglasno imenovao Koprivicu na funkciju generalnog direktora, ali u saopštenju sa sednice UO nije bilo navedeno po kojim je kriterijumima imenovan direktor, kao ni to koliko je ukupno kandidata bilo prijavljeno na konkurs, ko su oni i kakve su njihove profesionalne reference.

Taj pokret je od Upravnog odbora zatražio da javnosti saopšte imena kandidata koji su konkurisali na mesto generalnog direktora RTV-a.

Podrži RTV je zatražio i da predstojeći izbor programskog direktora i glavnog i odgovornog urednika prvog programa te medijske ustanove bude transparentan.

“Insistiramo na transparentnosti zbog toga što je programski direktor Slobodan Arežina, 4. maja smenjen na nezakonit način, što su pokazali zapisnici sa sednica Upravnog odbora i na šta su ukazivali i eminentni stručnjaci. Ta smena bila je početak niza promena na RTV-a koje su dovele do urušavanja programa javnog pokrajinskog servisa”, piše u saopštenju.

Podseća se da je Pokret Podrži RTV do sada održao četiri ulična protesta ispred zgrade tog pokrajinskog javnog medijskog servisa i da je njihov zahtev da članovi UO podnesu ostavke i da se ponište sve odluke koje su usledile zbog delovanja tog UO, a koje su izazvale talas neobrazloženih smena na RTV-u i narušile poverenje građana u tu medijsku kuću.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email