“Ne da(vi)mo Beograd” poziva na bojkot Informera

pozivamo kompanije koje drže do svog ugleda i koncepta društvene odgovornosti da prestanu da se reklamiraju u ovom listu i da na taj način podržavaju ovaj list u rušenju svih društvenih i civilizacijskih normi i vrednosti.

02. Feb 2017

Reading Time: 2 minutes

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ poziva građane Srbije na bojkot dnevnog lista Informer zbog svakodnevnog drastičnog kršenja etičkih i profesionalnih normi, konstantnog vođenja hajki, odnosno orkestriranih kampanja protiv javnih ličnosti, kritičara vlasti, vređanja, nipodaštavanja i upotrebe skarednog, necivilizovanog jezika.

Pozivamo javne ličnosti, stručnjake, predstavnike javnog i civilnog sektora, novinare i medijske delatnike, predstavnike političkih stranaka i građane da se solidarišu sa ljudima kojima ovo propagandno oružje vlasti svakodnevno uništava živote i crta mete na čelu ukoliko se usude da se kritički osvrnu na rad vlasti ili postavljaju neugodna pitanja.

Takođe, pozivamo kompanije koje drže do svog ugleda i koncepta društvene odgovornosti da prestanu da se reklamiraju u ovom listu i da na taj način podržavaju ovaj list u rušenju svih društvenih i civilizacijskih normi i vrednosti.

Podsećamo da su brojni novinari, glumci, aktivisti, televizijski voditelji, kao i zaštitnik građana i poverenik za informacije od javnog značaja, potom predstavnici udruženja i mnogi drugi građani na sramotan način optuživani za izdaju, rušenje države, plaćeništvo, nasilništvo i za razna druga krivična dela, samo zbog toga što ne žele da ćute i okreću glavu kad ljudi bliski vlasti krše zakone i profitiraju nauštrb javnog interesa.

Pozivamo na bojkot lista koji pod lažnom etiketom medija na svojim naslovnicama mesecima licitira datumom početka trećeg svetskog rata, širi versku, rasnu i nacionalnu mržnju, huška na nove balkanske ratove i sve vrste sukoba na etničkoj ili drugoj osnovi.

Podsećamo na to da je i Inicijativa „ Ne da(vi)mo Beograd“ jedna od mnogih strana koje su zbog iznošenja neistina tužile ovaj tabloid i pitamo se da li će pravosudni sistem u rešavanju tih sporova biti jednako efikasan kao u tužbama koje protiv medija podnose državni funkcioneri, koji su pri tom dužni da trpe kritike javnosti.

Podsećamo i na to da je na bojkot ovog lista u martu prošle godine pozvalo i Nezavisno udruženje novinara Srbije, a pridružila mu se i Asocijacija onlajn medija.

Pridružujemo se apelu na sve one koji žele da žive u pristojnom društvu i državi, u kojoj će kritika biti zasnovana na argumentima, a ne na uvredama i primitivizmu, da takav svoj stav pokažu i odnosom prema tabloidu Informer i drugim medijima koji zagađuju javnu scenu i urušavaju ugled novinarske profesije.

Ne da(vi)mo Beograd!

Print Friendly, PDF & Email