NDNV: Naprednjak Pavel Surovi progoni urednike i novinare

Posted on by admin

Predsednik političke stranke Slovaci napred, ogranka Srpske napredne stranke, Pavel Surovi mesecima već, konstantno uznemirava urednike i novinare pojedinih medija na slovačkom jeziku, vršeći na njih nedvosmislen i otvoren politički pritisak.

Pojedini urednici i novinari javili su se Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, ističući da im stalni telefonski pozivi, poruke i mejlovi, koje dobijaju od Surovog, izazivaju strah i uznemirenost i da ih doživljavaju kao pritisak i pretnju za profesionalni rad. Strah i uznemirenost posledica su činjenice da ih progoni čovek koji predstavlja “manjinsku ispostavu” najmoćnijih struktura u državi.

Razlog za zabrinutost pojačava i činjenica da je u pitanju čovek koji se bavi sumnjivim poslovima, o čemu su mediji već izveštavali. Naime, u javnosti postoji sumnja da se Surovi, između ostalog, bavi i davanjem novčanih pozajmica sa zelenaškim kamatama, a takvi poslovi po pravilu podrazumevaju i saradnju sa kriminalnim krugovima.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Novi Sad, 9. maj 2017.

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. vladuša 9. May 2017. at 11:28 PM - Reply

    ako progoni neka ga prijave nadležnim organima. a TOMANOVA MAKANOVA neka odgovori na pitanja koje je postavio poslanik Pavel Surovi. samo argumentovano, molim!

Leave A Response