Napadi na medijske sajtove na jugu Srbije

Napadi traju čitavog dana nesmanjenim intenzitetom i sadržaj sajta JUGpress je zbog toga od sinoć nedivljiv, a počeli su i hakerski napadi i na sajt leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč.

01. Aug 2017

Sajt Regionalne informativne agencije JUGpress meta je hakerskih napada, saopštili su iz ovog onajn medija.

Kako je ustanovila tehnička podrška sajta samo u vreme od 13 do 14 sati danas napadi su dolazili sa 40.000 različitih IP adresa koje se, uglavnom, nalaze na teritoriji Bangladeša, SAD i Velike Britanije.

Napadi traju čitavog dana nesmanjenim intenzitetom i sadržaj sajta www.jugpress.com je zbog toga od sinoć nedivljiv.

Danas pre podne počeli su hakerski napadi i na sajt leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč, na adresi www.novanasarec.org.rs.

Tehnička podrška ovog sajta kaže da napadi dolaze s aviše IP adresa koje se nalaze u inostranstvu.

JUGpress i Nova Naša reč imaju sličnu uredjivačku politiku koja se zasniva na visokim standardima profesionalnog, nezavisnog i istinitog novinarstva.

Zbog takve uredjivačke politike i jedan i drugi mediji su skoro stalno kažnjavani na konkursima za sufinasiranje medijskih sadržaja od javnog interesa nedobijanjem sredstava a u slučaju kada su projekti odobravani na loklnim konkursima, to je bilo uz drastično smanjivanje budžeta.

Zbog takvog načina načina pisanja ali i zato što objavljuje već jedanaest godina i tekstove na albanskom jeziku, sajt JUGpressa je vise puta do sada hakovan.

JUGpress se bavi regionom južne Srbije, Kosova i severozapadne Makedonije dok se Nova Naša reč bavi uglavnom temama vezanim za grad Leskovac i opštine Jablaničkog upravnog okruga.

(Danas)