Slaviša Lekić: Gašenje Vranjskih – opomena da se još jače borimo za slobodu reči

"Na javnoj sceni imate gladijatore koji malteretiraju novinare, zavrću im kragne i fizički odstranjuju sa događaja, a na političko-ekonomskoj sceni imate suptilne načine finansijskog zavrtanja kragni"

21. Nov 2017

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić izjavio je danas, povodom gašenja portala Vranjske, da je to posledica “bahatog imperatorskog odnosa vlasti”, ali i opomena medijima da se bore za slobodu reči.

“Na javnoj sceni imate gladijatore koji malteretiraju novinare, zavrću im kragne i fizički odstranjuju sa događaja, a na političko-ekonomskoj sceni imate suptilne načine finansijskog zavrtanja kragni”, rekao je Lekić agenciji Beta.

“Mislio sam da će akcija za slobodu medija incirana gašenjem ovog simbola slobodnog novinarstava u Srbiji rezultirati bržim rešenjem, ali moramo dalje. Ako već moraju da nestanu, neka Vranjske budu poslednji slobodni mediji koji je morao da se ugasi zbog pritska države i lokalnih moćnika”, rekao je Lekić.

On je istakao da gašenje portala treba da bude opomena svima ostalima da dignu glavu i da se bore za slobodu reči u Srbiji.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)