Asocijacije i udruženja: Nekorektan postupak Republičkog javnog tužilaštva

Takvim postupanjem i odnosom neće biti moguć napredak u saradnji Tužilaštva i novinarskih udruženja i asocijacija.

06. Dec 2017

Reading Time: < 1 minute

Asocijacija medija (AM), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Asocijacija onlajn medija (AOM) najoštrije osuđuju postupak zamenika republičkog tužioca i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara Branka Stamenkovića, koji predstavnike ovih udruženja i asocijacija nije obavestio da će sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara prisustvovati i republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac.

Predstavnici AM, NUNS, NDNV, ANEM i AOM, nezadovoljni odlukom Prvog osnovnog tužilaštva, uslovili su nastavak angažovanja u Stalnoj radnoj grupi upravo sastankom sa republičkom javnom tužiteljkom, i o tome blagovremeno obavestili javnost i Stamenkovića.

AM, NUNS, NDNV, ANEM i AOM izražavaju veliko žaljenje zbog nekorektnog postupka Branka Stamenkovića i Zagorke Dolovac da sastanak održe bez njihovih predstavnika.

Takvim postupanjem i odnosom neće biti moguć napredak u saradnji Tužilaštva i novinarskih udruženja i asocijacija.

Prema stavu AM, NUNS, NDNV, ANEM i AOM, propuštena je još jedna prilika da se u neposrednom razgovoru unapredi saradnja sa Repuličkim javnim tužilaštvom, uveća međusobno poverenje i nastave aktivnosti u Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.

Beograd-Novi Sad-Niš, 6. decembar 2017.

Asocijacija medija (AM)
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV)
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM)
Asocijacija onlajn medija (AOM)

Print Friendly, PDF & Email