NUNS ponovo meta vređanja i zastrašivanja

U noći između subote i nedelje sramnim plakatom oblepljen je ulaz u zgradu Doma novinara u kojem se nalaze sedišta dva novinarska udruženja - UNS-a i NUNS-a.

05. Feb 2018

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije ponovo je meta vređanja i zastraživanja, ovog puta letkom na kojem je NUNS predstavljen kao “udruženje neprijatelja Srbije”.

U noći između subote i nedelje sramnim plakatom oblepljen je ulaz u zgradu Doma novinara u kojem se nalaze sedišta dva novinarska udruženja – UNS-a i NUNS-a. Kolege iz UNS-a su juče ujutro slučaj prijavili policiji koja je odmah izvršila uviđaj.

NUNS je o ovoj opasnoj kampanji obavestio Tužilaštvo od koga očekujemo da preduzme sve mere kako bi se otkrili organizatori i izvršioci.

NUNS ocenjuje da je reč o profesionalno organizovanoj kampanji jer je “presuda” našem udruženju štampana u boji, na kvalitetnom papiru, i verovatno u većem tiražu, kako bi se sramni leci distribuirali i na drugim javnim mestima.

Zato ponavljamo zahtev najvišim predstavnicima vlasti na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da javno i nedvosmisleno osude ovu i druge učestale pretnje novinarima i novinarskim organizacijama.

NUNS će i o ovom slučaju obavestiti međunarodne novinarske i medijske organizacije.

Izvršni odbor NUNS-a
U Beogradu 5. februara 2018.

Print Friendly, PDF & Email