NUNS osudio novi napad na novinare portala Info Vranjske

Na novinara i snimatelja portala Info Vranjske, koji nastavlja tradiciju ugašenog nedeljnika "Vranjske", nasrnuo vozač "Vodovoda" i pretio im da ne slikaju i da ne objavljuju snimak jer ih "zna obojicu".

24. Jul 2018

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas novi napad na novinare informativnog portala Info Vranjske, koje je na terenu napao vozač javnog gradskog preduzeća “Vodovod” i pretio im kako bi prestali da snimaju događaj.

“NUNS podržava zahtev redakcije portala Info Vranjske da im se omogući da nesmetano rade svoj posao i tim povodom poziva lokalne vlasti u Vranju da se prema novinarima tog i svakog drugog medija odnose odgovorno, transparetno i bez diskriminacije”, navodi se u saopštenju.

Novinar i snimatelj portala Info Vranjske, koji nastavlja tradiciju nedeljnika “Vranjske” nakon što je taj list ugašen prošle godine, izašli su na teren u gradsko naselje Raška na poziv građana, a na njih je nasrnuo vozač “Vodovoda” i pretio im da ne slikaju i da ne objavljuju snimak jer ih “zna obojicu”.

Slično je postupio i vozač kamiona zabranjujući snimanje, iako je vozilo u vlasništvu javnog preduzeća, koji je rekao: “Sve vređajte, ali mi ne vređajte direktora, spreman sam na svašta zbog mog direktora”.

(Beta)