Projekcija filma Tiho nestajanje kragujevačkih medija

Posle projekcije najavljena je debata o aktuelnoj medijskoj situaciji u Kragujevcu gde se mediji gase ili tavore na ivici opstanka

18. Oct 2018

Reading Time: < 1 minute

Dokumentarni film “Tiho nestajanje kragujevačkih medija” autorke Bojane Vlajović Savić, biće premijerno prikazan 19. oktobra u Domu omladine u Kragujevcu, a posle projekcije najavljena je debata o aktuelnoj medijskoj situaciji u tom gradu gde se mediji gase ili tavore na ivici opstanka.

Kako je najavljeno, kroz svedočenje urednika, novinara i stručnjaka, film opisuje aktuelnu medijsku situaciju u gradu Kragujevcu, u kom su 1834. godine štampane prve novine u Srbiji, a danas lokalna samouprava “odbija da sprovede zakon i finansira javni interes u informisanju”.

U diskusiji posle filmske projekcije pored autorke Bojane Vlajović Savić, učestvovaće novinarka-istraživačica na projektu Javni novac za javni interes Zorica Miladinović i predstavnik NUNS-a u Radnoj grupi za izradu nove medijske stategije Vukašin Obradović.

U debati će se tražiti odgovori na pitanja kako je Kragujevac postao “medijski budžak Srbije”, da li su gradjani ravnodušni ili iznevereni prema situaciji u gradskim medijima, šta su sve izgubili nestajanjem medija i šta može da se uradi kako bi se sačuvao javni interes u informisanju u Kragujevcu.

Premijera filma zakazana je za 20 časova.

(Beta, fotografija: Stevan Pajkić)

Print Friendly, PDF & Email